Pusat Panggilan Hospital Hermina, BelanjaHemat

Ingin mendapatkan bantuan dengan pusat panggilan Hospital Hermina terkini? Perkhidmatan penjagaan pelanggan sentiasa tersedia di pelbagai syarikat. Termasuk salah satu dari mereka adalah rumah sakit. Tempat yang banyak digunakan untuk mendapatkan rawatan dan bantuan. Hospital juga menjadi rujukan untuk pelbagai masalah kesihatan kecil dan teruk.

Tentu saja, kau tidak asing dengan rumah sakit ini. Hermina adalah hospital yang popular di negara ini. Hospital Hermina berkembang dan berkembang menjadi hospital yang menyediakan perkhidmatan yang komprehensif. Di tengah-tengah keperluan komuniti yang tinggi, Hospital Hermina telah meningkatkan bilangan hospital.

Sehingga kini, hospital ini telah ditubuhkan di beberapa kawasan. Terdapat sekurang-kurangnya 34 hospital Hermina. Sebahagian daripadanya tersebar di seluruh Jawa, Kalimantan, Sumatera dan Sulawesi. Dalam perkembangannya, pusat panggilan hospital hermina juga mempunyai peranan yang besar. Sebagai pusat bantuan pusat panggilan menyediakan semua maklumat.

Mereka yang menghubungi pusat panggilan biasanya bukan sahaja dari pesakit. Tetapi dari pelbagai lapisan masyarakat. Mereka biasanya ingin mencari maklumat mengenai perkhidmatan yang ada di hospital. Sebahagian daripada mereka ingin membuat tuntutan insurans dan mengenai kos kemasukan ke hospital.

Seperti namanya, pusat panggilan adalah perkhidmatan yang disediakan untuk berkongsi maklumat terkini dan diperlukan. Termasuk semua perkhidmatan yang disediakan di hospital Hermina. Setiap cawangan mempunyai perkhidmatan penjagaan pelanggan sendiri. Berikut adalah satu siri maklumat mengenai pusat panggilan di hospital Hermina di seluruh Indonesia.

Pusat Panggilan Hospital Hermina di Wilayah Jawa Tengah

Pulau Jawa dibahagikan kepada beberapa wilayah, bandar dan regencies. Ketumpatan penduduk di Pulau Jawa sememangnya sangat tinggi. Itulah sebabnya banyak hospital ditubuhkan di pulau Jawa. Hospital Hermina juga tumbuh di pulau itu. Pelbagai perkhidmatan ditawarkan kepada orang-orang di Jawa.

Bermula dari kemasukan ke hospital, pakar dan perkhidmatan yang unggul. Walau bagaimanapun, pelbagai perkhidmatan ini sering meninggalkan soalan untuk orang yang pergi ke hospital Hermina buat kali pertama. Untuk memudahkan maklumat perkhidmatan, terdapat pusat panggilan untuk Hospital Hermina di setiap cawangan di Java.

Seperti cawangan Solo yang beralamat di Jalan Kolonel Sutarto, Surakarta. Untuk berhubung dengan perkhidmatan panggilan telefon untuk Hospital Hermina Solo, anda boleh menghubungi 0271-638989. Sementara itu, perkhidmatan Pemasangan Kecemasan atau IGD boleh menghubungi nombor 0271-636122. Perkhidmatan pusat panggilan juga disediakan di Yogyakarta.

Hospital Hermina Yogyakarta terletak di Jalan Selokan Mataram, Sleman. Untuk berhubung dengan pusat panggilan hospital Hermina Yogyakarta, calon pesakit boleh menghubungi nombor telefon 0274-2800808. Selain bandar Yogayakarta, hospital Hermina juga dibina di Purwokerto. Pusat panggilan cawangan Hermina Hospital Purwokerto adalah 0281-7772525.

Hospital Hermina juga memperluaskan perkhidmatannya di Semarang. Tepat di Jalan Jenderal Pol Anton Sujarwo Nombor 195a. Perkhidmatan pusat panggilan Hospital Hermina Banyumanik Semarang adalah 024-7488989. Selain Hospital Banyumanik, terdapat juga Hermina Galaxi. Hospital ini terletak di Grand Galaxy City Shophouse dengan nombor telefon 021-8222525.

Pusat Panggilan Hospital Hermina, Jawa Barat dan Timur

Selain berkembang menjadi hospital besar, nampaknya Hospital Hermina juga mempunyai cawangan di Jawa Timur. Anda boleh mencari bangunan hospital di bandar Malang. Hospital Hermina terletak di Jalan Tangkuban Perahu nombor 31-33 Malang City.

Untuk dihubungkan dengan perkhidmatan pusat panggilan cawangan Hermina Hospital Malang, pesakit boleh menghubunginombor telefon 0341-325082. Di samping itu, terdapat juga cawangan hospital Hermina di Wilayah Jawa Barat. Bermula dari bandar Tangerang, Banten, Bogor, Tangerang Selatan, Sukabumi, Bandung, Depok, ke kawasan Bekasi.

Pusat panggilan cawangan Bekasi di Jalan Kemakmuran Nombor 39 ialah 021-8842121. Di kawasan yang sama terdapat juga Hospital Herlina Grand Wisata. Tepat di Jalan Festival Boulevard Blok Ja Nombor 1, Bekasi. Nombor perkhidmatan CS yang boleh dihubungi adalah 021-82651212.

Hospital Herlina berkembang pesat di kawasan Banten dan persekitarannya. Terdapat sekurang-kurangnya 5 hospital yang dibina di kawasan ini. Antaranya ialah cawangan Tangerang, Ciputat, Serpong, Ciruas, dan Bitung di Hospital Hermina. Pusat panggilan Hospital Hermina , Jalan Ks Tubun Nombor 10 Tangerang, adalah 021-55772525.

Untuk mendapatkan maklumat mengenai perkhidmatan cawangan Ciputat, anda boleh menghubungi nombor telefon 021-74702525. Hospital Hermina Serpong yang terletak di Puspitek Km 1 Number 99 Banten disokong oleh perkhidmatan pusat panggilan 021-7588499. Sementara itu, untuk perkhidmatan pelanggan Hospital Hermina Ciruas dan Bitung, iaitu 0254-28129 dan 021-59497525

Pusat Panggilan Hospital Hermina DKI Cawangan Jakarta

Hospital Hermina menyediakan perkhidmatan kesihatan dan pesakit dalam di kawasan ibu kota. Di Wilayah Ibu Kota Khas Jakarta, terdapat beberapa cawangan. Seperti yang terdapat di kawasan Jatinegara. Hospital ini beralamat di Jalan Raya Jatinegara Barat Nombor 126.

Untuk berhubung dengan pusat panggilan di hospital, pesakit boleh menghubungi nombor 021-819223. Hospital Hermina cawangan Kemayoran beralamat di Jalan Selangit B-10 Kavling Nombor 4, Jakarta Tengah. Pusat khidmat disambungkan dengan nombor 021-22602525. Masih terdapat dua lagi cawangan yang memasuki kawasan DKI.

Kedua-duanya adalah cawangan Daan Mogot dan Podomoro. Hospital cawangan Daan Mogot terletak di Jalan Tanah Lot Nombor 21 Jakarta Barat. Pusat panggilan cawangan Hermina Hospital Daan Mogot adalah 021-54008989. Sementara itu, perkhidmatan kesihatan yang lengkap juga boleh dijalankan di cawangan Podomoro dengan pusat panggilan 021-6404910.

Alamat hospital cawangan Podomoro ialah Jalan Danau Agung 2 Blok E-3 Nombor 28-30, Jakarta Utara. Beberapa cawangan hospital yang dibina oleh kumpulan Hemina menyediakan kemudahan mengikut keperluan pesakit. Cawangan Podomoro sendiri melayani pesakit 24 jam setiap hari.

Pusat Panggilan Cawangan Hospital Hermina Di Luar Java

Hospital Hermina juga dibina di luar Jawa. Seperti Sumatera, Kalimantan, dan Sulawesi. Pengembangan cawangan ini memberi manfaat dan kemudahan kepada rakyat Indonesia. Selain itu, pulau-pulau di luar Jawa juga mempunyai keperluan akses hospital yang sama. Supaya pengembangan cawangan hospital di luar Java dianggap sesuai.

Pusat panggilan cawangan hospital palembang adalah 0711-352525. Alamat hospital hermina untuk cawangan ini ialah Jalan Basuki Rahmat Nombor 897, Palembang, Sumatera Selatan. Cawangan Hermina juga dibina di Wilayah Sumatera Utara. Bangunan ini terletak di Jalan Asrama / Ampera II, Kelurahan Sei Sikambing CII, Medan City.

Pesakitboleh mengunjungipusat panggilan 061-80862525 untuk mendapatkan semua maklumat mengenai perkhidmatan di cawangan Medan. Beralih ke cawangan lain yang terletak di Kalimantan Timur. Hospital Hermina cawangan Balikpapan terletak di Jalan MT Haryono Nombor 45, Kalimantan Timur.

Untuk berhubung dengan perkhidmatan khidmat khidmat pelanggan Hospital Hermina cawangan Balikpapan, anda boleh menghubungi nombor 0542-8532525. Begitu juga, perkhidmatan cawangan pusat panggilan juga tersedia selama 24 jam. Sementara itu, cawangan Makassar terletak di Jalan Toddopuli Raya Timur Nombor 7, Sulawesi Selatan.

Pusat panggilan hospital cawangan Makassar melalui telefon 0411-4091817. Pada dasarnya, perkhidmatan hospital Hermina tersebar di seluruh kepulauan. Dengan pelbagai perkhidmatan pusat panggilan, ia diharap dapat membantu pesakit dan orang ramai untuk mendapatkan maklumat mengenai kesihatan. Supaya pusat panggilan Hospital Hermina boleh memainkan peranan maksimum.

Baca Juga: