Gadgetinku: Pusat Panggilan Prudential

Sebelum mengetahui nombor pusat panggilan Prudential, sudah tiba masanya untuk mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat insurans ini. Prudential adalah sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan kewangan dan ditubuhkan pada tahun 1995. Syarikat ini sebenarnya berasal dari UK dan lebih fokus untuk menjalankan perniagaannya dalam bidang insurans hayat.

Dengan karyanya yang telah menjadi global, ini menjadikan kehadirannya segera disambut dengan hangat oleh warna-warna negara. Sudah tentu, ini kerana syarikat itu sentiasa komited untuk menyediakan perkhidmatan dan kemudahannya kepada pengguna. Di samping itu, bercakap mengenai lesen perniagaan juga lengkap.

Jadi tidak ada yang perlu dibimbangkan oleh rakyat Indonesia jika mereka mahu menyertai program ini. Terutama dari masa lalu hingga sekarang, ternyata syarikat ini telah berjaya menguasai pasaran kerana semua produknya dianggap sempurna. Oleh itu, jika anda ingin tahu tentang rupa produk, anda boleh menghubungi pusat panggilan Prudential.

Senarai Produk Insurans Kesihatan Prudential

Sebagai syarikat insurans yang boleh dipercayai yang beroperasi di negara ini, tentu saja, ini menjadikan kemudahan dan produknya cukup lengkap. Terdapat juga beberapa faedah tambahan yang ditawarkan olehnya supaya ia menjadikan pelanggannya sentiasa meningkat setiap kali. Berikut adalah contoh produk, termasuk:

 1. Perlindungan PRUmed, produk ini adalah antara yang paling popular dalam bidang insurans kesihatan kerana terdapat faedah tambahan di dalamnya. Itu termasuk bantuan harian jika pemilik premium perlu melakukan kemasukan ke hospital, pembedahan, dirawat di bilik ICU, dan lain-lain.
 2. PRUmed meliputi syariah, seperti namanya, program ini diberikan kepada mereka yang tidak mahu dipisahkan daripada peruntukan syariah mengikut agama Islam. Di sinilah peserta akan mendapat faedah tambahan dan juga dalam produk sebelumnya apabila mereka perlu dimasukkan ke hospital.
 3. Penjagaan kesihatan PRUprime, untuk maklumat lanjut mengenai produk ini boleh diminta terus ke pusat panggilan Prudential. Di sinilah anda akan mendapat perlindungan yang dijamin terhadap bil yang dikenakan dari hospital dan juga faedah mengikut pilihan peserta.
 4. PRUprime penjagaan kesihatan syariah, sama seperti kaedah sebelumnya kerana produk ini juga termasuk program insurans berdasarkan peruntukan agama Islam. Ia sesuai untuk mereka yang ingin mendapatkan perlindungan kesihatan tanpa mengabaikan syariah yang berkenaan.
 5. PRU hospital & penutup pembedahan ditambah, produk ini adalah apa yang paling disukai oleh semua orang kerana terdapat faedah tambahan di dalamnya. Manfaat ini diperolehi berdasarkan pelan yang telah dipilih oleh pemilik premium. Oleh itu, sebarang kos rawatan di klinik atau hospital ditanggung sepenuhnya oleh Prudential.

Kelebihan Membeli Premium Insurans Kesihatan Prudential

Semua produk yang dinyatakan sebelum ini boleh didapati lebih banyak maklumat dari pusat panggilan Prudential secara langsung. Dengan cara itu anda akan tahu apakah faedah dan faedah membeli premium insurans kesihatan yang dimiliki oleh syarikat Prudential. Berikut adalah beberapa kelebihan menyertai mereka, termasuk:

 1. Bersama-sama dengan Prudential, anda semua boleh mendapatkan faedah tambahan seperti yang diperlukan pada kos premium yang berpatutan. Bukan itu sahaja, setiap pelanggan sentiasa mendapat sokongan penuh daripada ejen secara profesional apabila mereka memerlukan bantuan. Sehingga Anda tidak akan merasa sendirian.
 2. Mempunyai premium insurans Prudential juga boleh membuat anda berasa lebih selamat kerana ia boleh digunakan sebagai pelaburan jangka panjang juga. Di mana nilai tunai sebenarnya jauh lebih besar daripada yang anda simpan melalui bank. Sebagai tambahan kepada lebih banyak nilainya, terdapat faedah di dalamnya juga.
 3. Anda juga boleh mendapatkan peluang untuk mendapatkan mata yang kemudiannya boleh ditukar dengan hadiah daripada Prudential. Untuk lebih pasti, anda juga boleh menghubungi pusat panggilan Prudential dan bertanya secara langsung mengenai perkara ini. Sehingga Anda merasa lebih beruntung.
 4. Berbanding dengan insurans kesihatan secara umum, proses tuntutan di sini agak cepat dan mudah. Di samping itu, proses tuntutan juga boleh dibantu oleh ejen secara langsung dengan memenuhi kesempurnaan data sahaja. Oleh itu, anda boleh menjimatkan lebih banyak tenaga untuk proses tuntutan.
 5. Bukan itu sahaja, apabila anda membuat pembelian premium dalam talian, anda akan mendapat bayaran polisi dengan lebih cekap daripada luar talian. Kerana terdapat kos pengedaran dan infrastruktur telah dikurangkan di sini supaya premium juga lebih murah.

Syarat Memohon Insurans dan Cara Menuntutnya

Selepas memahami produk dan faedahnya, sudah tiba masanya untuk mengetahui cara memohon insuransnya berdasarkan keperluan umum. Kemudian juga ketahui cara menuntutnya supaya faedah yang dirasakan lebih lengkap. Secara amnya, semua maklumat ini boleh didapati terus dari pusat panggilan Prudential.

Walau bagaimanapun, peserta lain boleh memohon premium jika mereka berumur sekurang-kurangnya 1 bulan hingga 65 tahun. Sementara itu, umur maksimum khusus untuk perlindungan insurans ini sehingga umur peserta boleh mencapai 75 tahun berdasarkan hari sebenar kelahiran peserta.

Jumlah umurb isa yang diinsuranskan juga ditambah untuk perlindungan asas tambahan, tetapi dengan syarat bahawa tidak lebih daripada 1 pakej dipilih. Untuk selebihnya, anda boleh membuat tuntutan menggunakan beberapa kaedah di bawah dengan mudah dan cepat:

 1. Bagaimana untuk menuntut jaminan ini boleh dilakukan dengan menghubungi perkhidmatan perubatan sebelum menjalankan kemasukan ke hospital. Perkara terpanggilan tidak boleh lebih daripada 2×24 jam. Di samping itu, peserta mesti menjelaskan kepada pegawai selama 24 jam dan menunjukkan kad yang diinsuranskan juga.
 2. Sementara itu, jika anda ingin mengemukakan tuntutan pembayaran balik, maka isi borang tuntutan yang disediakan sepenuhnya. Jangan lupa untuk memasukkan sijil dari doktor dan juga resume perubatan. Oleh itu, setiap resit pembayaran dan butiran dan salinan peperiksaan mesti lengkap untuk membuat tuntutan ini.
 3. Bagi proses tuntutan bukan kemasukan ke hospital, ia boleh dilakukan dengan mengisi borang secara langsung mengikut polisi asal. Ia juga mesti termasuk kad pengenalan serta bukti bahawa anda adalah benefisiari insurans. Jadi semuanya mesti lengkap.

Cara Menghubungi Pusat Panggilan Prudential

Sebenarnya, insurans Prudential mudah dihubungi oleh sesiapa sahaja, termasuk bakal pelanggan, orang yang diinsuranskan, atau bahkan pemegang polisi. Ini termasuk ciri-ciri yang boleh dipercayai oleh syarikat ini. Itulah sebabnya media komunikasi yang ditawarkan agak banyak.

Ini dilakukan supaya pengguna dapat menghubungi mereka dengan mudah mengenai perkara-perkara yang berkaitan dengan insurans. Bermula dari membeli premium, aduan, atau hanya bertanya. Saluran awam yang boleh dihubungi boleh melalui apa sahaja.

Salah satunya adalah melalui nombor telefon pusat panggilan Prudential. Di mana anda boleh menghubunginya secara langsung melalui 1500085 atau anda juga boleh melawat ibu pejabatnya secara langsung untuk bertanya tentang selok-belok mengenai selok-belok mengenai maklumat yang paling lengkap di dalamnya yang terletak di kawasan Jakarta.

Perkhidmatan pelanggan sentiasa tersedia setiap hari kecuali hari Ahad. Sudah tentu, waktu perkhidmatan berbeza-beza. Jika anda memanggil Isnin hingga Jumaat, kemudian hubungi dari 8 pagi hingga 4 petang. Semasa pada hari Sabtu, anda boleh menghubungi dari jam 8 pagi hingga 12 malam.

Melalui perkhidmatan ini, anda boleh mengemukakan pelbagai soalan lazim mengenai insurans kesihatan Prudential semasa waktu bekerja. Tetapi pastikan anda menyerahkan identiti lengkap jika anda ingin bertanya tentang dasar anda. Supaya jawapan yang diberikan oleh pusat panggilan Prudential  lebih tepat.

Selengkapnya: